Канада оголосила про новий пакет оборонної допомоги Україні

Канада оголосила про новий пакет оборонної допомоги Україні

Канада оголосила про новий пакет оборонної допомоги Україні, у який увійдуть 10 багатофункціональних надувних суден на загальну суму 15 млн доларів.

Про це повідомило Міністерство оборони Канади за результатами 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн".

Міністр національної оборони Канади Білл Блер заявив про передання українським військам 10 багатофункціональних суден виробництва Zodiac Hurricane Technologies.

"Ці багатомоторні надувні човни з жорстким корпусом допомагатимуть Україні в різноманітних морських операціях, включаючи пошук і порятунок, транспортування військ і вантажів, спостереження та розвідку", - йдеться в дописі канадського Міноборони.

За попередньою інформацією, Україна отримає судна разом із запасними деталями до них вже до кінця весни 2024 року. Також Канада буде проводити навчання українців у використанні цих човнів.

Крім того, Канада збільшила власний внесок до “коаліції винищувачів”. Країна-партнерка виділила цивільний персонал, інструкторів та навчальні літаки для тренування пілотів ЗСУ. Така підтримка коштує близько 11,5 млн доларів. Навчання на літаках розпочнуть у лютому 2024 і закінчать до 2025 року.

Внаслідок цього Канада також має намір проводити мовні курси для українських пілотів.

"Міністр Блер також оголосив про приєднання Канади до двох коаліційних сил, що звітуватимуть Контактній групі з питань оборони України, а саме до коаліції із бронетехніки й ВПС", - повідомили в Міноборони Канади.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Німеччина вперше вирішила надіслати в Україну шість багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41 з власного військового інвентарю.

Головне