Камала Гарріс визначилась із своїм кандидатом у віцепрезиденти: названо ім'я

Камала Гарріс визначилась із своїм кандидатом у віцепрезиденти: названо ім'я

Віцепрезидентка США Камала Гарріс оголосила про свій вибір кандидата на посаду віцепрезидента у майбутній передвиборчій кампанії. Ним став губернатор штату Міннесота Тім Волз. Гарріс особисто повідомила про це рішення на своїй сторінці в соціальній мережі X.

"Я з гордістю повідомляю, що я запросила Тіма Волза бути моїм напарником. Будучи губернатором, тренером, учителем і ветераном, він допомагає таким самим працюючим сім’ям, як його. Чудово мати його в команді",- написала вона.

Волз їй відповів

"Приєднатися – це честь усього життя. Я готовий. Віцепрезидентка Гарріс показує нам політику того, що можливо. Це трохи нагадує мені перший день у школі. Отже, давайте зробимо це", - зазначив він.

Волз відомий своєю підтримкою України. Він неодноразово наголошував, що Міннесота стала домівкою для багатьох українських родин, і запевняв у готовності штату продовжувати приймати та підтримувати українських біженців.

Колишня держсекретарка і кандидатка в президенти від Демократичної партії на виборах 2016 року Гілларі Клінтон привітала рішення Гарріс, підкресливши досягнення Волза на посаді губернатора.

Як пише CNN, згідно з опитуванням NPR/PBS/Marist, більшість американців не знайомі з Тімом Волзом: 71% дорослих американців ніколи не чули про нього або не впевнені, як його оцінювати. Серед демократів його рейтинг становить 31%.

Перша спільна поява Гарріс і Волза запланована на сьогодні в Філадельфії, після чого вони відвідають інші ключові штати цього тижня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями к США Окружний суд вирішив відновити кримінальну справу проти 45-го президента Дональда Трампа щодо втручання у вибори у 2020 році.

Головне