Каховська ГЕС більше не підлягає відновленню, - Клименко

Каховська ГЕС більше не підлягає відновленню, - Клименко

Знищена росіянами Каховська гідроелектростанція більше не підлягає відновленню. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко йдеться на сайті МВС.

"У результаті теракту було зруйновано 11 прольотів верхньої частини греблі із 28-ми. 3 машинної зали ГЕС стався витік 150 тонн мастила. Каховська ГЕС більше не підлягає відновленню", - наголосив він.

Внаслідок російського теракту до зони надзвичайної ситуації потрапили 180 населених пунктів Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей, де проживало орієнтовно 875 000 населення.

Загинули щонайменше 34 особи, ще 28 отримали поранення. Безвісти зниклими вважаються 39 осіб. 

Майже 4 000 людей та сотні домашніх тварин прийшлось вивозити з підтоплених районів. Загалом під час рятувальної операції в постраждалих районах врятовано 716 осіб, з них 30 дітей та 40 маломобільних осіб.

Також через підрив станції майже 700 000 українців залишилися без доступу до питної води. 

"Унаслідок підриву російськими окупантами Каховської гідроелектростанції мінна небезпека для узбережжя зросла в рази. Найбільше міни виносилися водою після підриву ГЕС. Зафіксовані випадки самовільного підриву упродовж прямування мін за течією. Безпосередньо в Одеській та Миколаївській областях. Там також фіксували прибиття до берега таких мін, - додав Клименко.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Міноборони Великої Британії порівняли успіхи в наступі ЗСУ та російських сил.

Головне