Кадровий резерв для українського Криму сформовано, - Верещук

Кадровий резерв для українського Криму сформовано, - Верещук

Кадровий резерв для українського Криму вже сформовано, до нього увійшли дві тисячі людей. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" розповіла міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"Кадровий резерв це наш пріоритет. Бо ми розуміємо, що потрібно буде дуже багато людей, це десятки тисяч, щоб повернути державність в українському Криму. Ми вже його сформували, у нас є діюча постанова. Люди звертаються, ми їх опитуємо, вони мають певні зобов'язання, ми з ними працюємо. От уже дві тисячі людей таких є", - зазначила Верещук.

Також вона розповіла про складові кадрового резерву для Криму.

"Як правило, люди хочуть їхати саме в Крим. Ми робимо пріоритети для тих людей, які захищали зі зброєю в руках, тобто наших ветеранів. Ми робимо пріоритети для корінних народів, саме кримських татарів, які дуже потерпіли і досі терплять знущання і тоталітарний чобіт окупанта. А також ми говоримо про тих, хто виїхав з числа громадян України з нашого Криму і поки що є внутрішньо переміщеними особами", - наголосила очільниця Мінреінтеграції.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше Ірина Верещук заявила, що Крим під окупацією росії є бомбою сповільненої дії, і задля безпеки всього світу півострів потрібно звільняти. 

Головне