Кабмін вирішив закрити список "міжнародних спонсорів війни"

Кабмін вирішив закрити список

Кабінет міністрів прийняв рішення про закриття реєстру "міжнародних спонсорів війни". Вся інформація з цього реєстру буде передана Міжвідомчій групі з питань реалізації державної санкційної політики.

Про це повідомила пресслужба уряду.

Відповідне рішення було ухвалено на розширеному засіданні Кабміну за участю глав Служби безпеки України, Офісу генерального прокурора, Національного агентства з питань запобігання корупції, секретаря РНБО та представників дипломатичних місій країн-партнерів.

МЗС отримало численні запити від представників дипломатичного корпусу країн-партнерів щодо відсутності правової основи для існування такого переліку. Ці запити відображали стурбованість щодо негативного впливу цього списку на прийняття стратегічних рішень для протидії російській агресії.

Міністерство юстиції підкреслило неприпустимість розповсюдження такої інформації від імені держави без належного законодавчого регулювання.

Представники РНБО зазначили, що необхідності у створенні додаткових органів для реалізації санкційної політики немає, оскільки всю відповідну інформацію вже включено до Державного реєстру санкцій.

НАЗК погодилося, що існує питання щодо подальшого функціонування реєстру.

Згідно результатів обговорень було вирішено:

  • передати інформацію з реєстру "міжнародних спонсорів війни" Міжвідомчій групі з питань реалізації державної санкційної політики для подальшого аналізу та вироблення пропозицій щодо застосування санкцій до відповідних суб’єктів;
  • перенаправити користувачів сторінки "Міжнародні спонсори війни" на веб-сайт Ради національної безпеки і оборони України "Державний реєстр санкцій".

Це необхідно для забезпечення достовірного та єдиного інформування про офіційний перелік суб’єктів, щодо яких застосовано санкції в Україні.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на Дніпропетровщині зросла кількість постраждалих від російських обстрілів.

Головне