Кабмін пропонує збільшити чисельність прикордонників на 15 тисяч військових

Кабмін пропонує збільшити чисельність прикордонників на 15 тисяч військових

Уряд зареєстрував у Верховній раді законопроєкт "Про внесення зміни до пункту 1 розділу ІХ "Прикінцеві положення" закону України "Про Державну прикордонну службу України. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній раді України Тарас Мельничук.

Зокрема документ передбачає збільшення загальної кількості прикордонників на 15 тисяч людей.

Відповідний законопроєкт уряд зареєстрував у Верховній Раді. Збільшення чисельності прикордонних військ урядовці пояснюють необхідністю нарощення бойових резервів ДПСУ у складі Сил оборони.

Також прикордонники мають після закінчення війни взяти під контроль державний кордон та "адекватно реагувати на актуальні й потенційні загрози".

Нагадаємо, Міністерство фінансів України ініціювало зміни до умов оплати держслужбовців. Про це повідомив заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев.

З 1 квітня цього року кількість штатних посад в системі державних органів скоротиться на 19,3 тисячі. Це пов'язано із проблематикою нерівних умов у цій системі. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, на ТОТ Луганської області окупанти відзвітували про кількість "голосів" під час псевдовиборів президента рф, яка перевищує чисельність населення на тих територіях. Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. 

"Звідки з’явилося стільки виборців — загадка. Адже їх кількість перевищила населення "республіки", — наголосив Лисогор.

Головне