Ймовірність запуску ракет "Кинжал" знизилася після інциденту на білоруському аеродромі

Ймовірність запуску ракет

Ймовірність запуску гіперзвукових аеробалістичних ракет "Кинжал" з МіГ-31К Повітряно-космічних сил рф трохи знизилася. Це відбувається через відсутність у небі над Білоруссю ДРЛО А-50У.

Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн" у Telegram-каналі. Як зазначається, основна суть роботи ДРЛО А-50У у повітряному просторі Білорусі полягала у "скануванні" півночі України з метою, у тому числі, виявлення роботи засобів ППО та авіації в повітрі.

"Зокрема для того, щоб МіГ-31К, за потреби, міг безпечно для себе і “у відповідний момент” запустити ракету в обхід ППО України, інакше кажучи, щоб не збили і МіГ, і ракету", - йдеться в повідомленні групи.

Крім того, раніше стало відомо, що ДРЛО А-50У, який міг отримати деякі пошкодження при інциденті в Мачулищах 26 лютого, нещодавно злетів з аеродрому Мачулищі та, за інформацією моніторингової групи, попрямував на 325-й Авіаційний ремонтний завод, що знаходиться в Таганрозі.

Також, відлітаючи з Білорусі, ДРЛО йшов на низькій висоті до чотирьох кілометрів. Причина в тому, що висота від 3 до 4 тис. метрів вважається безпечною для екіпажу у разі розгерметизації у польоті. Це незважаючи на те, що борт ДРЛО обладнаний аварійною системою подачі кисню.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, вранці 26 лютого на військовому аеродромі “Мачулищі” в Білорусі пролунали вибухи. Партизани двома дронами атакували російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50У. Пошкоджень зазнали передня та центральна частини літака, авіоніка та радіолокаційна антена. Саме польоти розвідувальних літаків передують масованим ракетним обстрілам рф по Україні.

Головне