Євросоюз заборонив польоти на своїй території турецькій авіакомпанії, що керувалась з рф

Євросоюз заборонив польоти на своїй території турецькій авіакомпанії, що керувалась з рф

ЄС слідом за Фінляндією заборонив польоти над своєю територією турецькій авіакомпанії Southwind Airlines, яку звинувачують у фактичному контролі з рф. Про це повідомило турецьке видання Turizm Guncel.

Турецьку авіакомпанію Southwind Airlines звинувачують у фактичному контролі з росії. Раніше аналогічне рішення ухвалила Фінляндія.

"Наша загальна оцінка показує, що значна частка власності та ефективний контроль не належать турецьким особам або компаніям. Ми дійшли висновку, що авіакомпанія і контроль над нею пов'язані з російськими гравцями", - розповів голова фінського транспортного відомства Traficom Яркко Саарімякі.

Було заявлено, що дана заборона буде введена в дію негайно. До введення санкцій компанія здійснювала польоти зокрема до Німеччини, Швейцарії, Греції, Північної Македонії, Італії.

Фінляндія відмовила Southwind у польоті на свою територію 25 березня, посилаючись на фактичний контроль компанії із Росії, що суперечить Регламенту про санкції ЄС.

Нагадаємо, російські окупанти вчергове атакували Херсонську та Миколаївську область. Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

"Ворожий ракетний терор триває. Повітряні тривоги на півдні лунають з інтервалом у 5-15 хвилин протяжністю від години до 2,5", - йдеться в повідомленні.

Головне