Євросоюз остаточно погодив 5 млрд євро військової допомоги Україні

Євросоюз остаточно погодив 5 млрд євро військової допомоги Україні

Міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу остаточно погодили в понеділок 18 березня, виділення Україні додаткових п'ятьох мільярдів євро військової допомоги з Європейського фонду миру. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"Засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС, в якому взяв участь голова МЗС України, ухвалило остаточне рішення щодо виділення додаткових 5 мільярдів євро на військову підтримку України в рамках Європейського фонду миру. Міністр висловив вдячність колегам за цей крок", — йдеться у повідомленні.

Під час голосування Угорщина вкотре утрималася, як прокоментував державний секретар з питань публічної дипломатії та зв'язків з громадськістю Золтан Ковач.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна розраховує на прогрес у процесі євроінтеграції на цьому тижні: переговори про вступ до ЄС можуть розпочатися в першій половині 2024 року.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню Euractiv.

Як писали "Ми-Україна" раніше, жоден звільнений з російського полону українець не підтвердив, що зустрічався з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста. Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Головне