ЄС встановив дедлайн для Facebook щодо контенту, пов'язаного з ХАМАС

ЄС встановив дедлайн для Facebook щодо контенту, пов'язаного з ХАМАС

Європейський Союз встановив дедлайн для Facebook щодо пояснень про обмеження неправди та незаконного контенту, пов’язаного з нападом ХАМАС на Ізраїль.

Про це повідомило видання Politico. Як зазначається, Європейський комісар Тьєррі Бретон написав голові материнської компанії Facebook Meta, Марку Цукербергу з проханням надати пояснення протягом 24 годин. Такий лист надійшов очільнику компанії після сплеску онлайн-дезінформації та незаконного контенту через теракти ХАМАС в Ізраїлі.

У вівторок, 10 жовтня, лист було надіслано Ілону Маску, власника соціальної мережі X (колишнього Twitter). Бретон розкритикував підприємця за те, що він дозволив розповсюджувати дезінформацію, насильницький контент і пропаганду. Вже у четвер, 12 жовтня, головний виконавчий директор X Лінда Яккаріно в публічному листі повідомила, що компанія "активно працює над вирішенням оперативних потреб цього швидкоплинного конфлікту, що розвивається".

Від таких соцмереж, як Facebook і Instagram компанії Meta, а також від X, вимагають швидко видаляти незаконний контент. Наприклад, це стосується підбурювання до насильства чи пропаганди терористичних організацій. Крім того, була висунута вимога обмежити дезінформацію, інакше платформам загрожує штраф у розмірі до шести відсотків річного глобального доходу.

Яккаріно також заявила, що X відповів на понад 80 запитів на видалення інформації, які отримав від європейських правоохоронних служба, у встановлені терміни. Проте компанія не отримала жодних повідомлень від правоохоронного агентства ЄС Європол.

"Після терористичних нападів ХАМАС на Ізраїль у суботу ми швидко створили центр спеціальних операцій, укомплектований експертами, у тому числі вільно володіючими івритом та арабською мовами, щоб уважно стежити за цією ситуацією, що швидко змінюється, і реагувати на неї", - заявив речник компанії Meta.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, gалестинські терористи ХАМАС взяли в полон щонайменше 100 ізраїльтян.

Головне