ЄС вперше оштрафує Apple: за що їй доведеться сплатити €500 млн

ЄС вперше оштрафує Apple: за що їй доведеться сплатити €500 млн

Європейський Союз наблизився до накладення першого в історії штрафу на Apple Inc. Як пише FT, компанію збираються покарати за порушення європейського законодавства стосовно її сервісів потокової передачі музики. 

Співрозмовники видання розповіли, що про штраф у сумі близько 500 млн євро (еквівалентно 539 млн доларів) буде оголошено наступного місяця. Винесення "вироку" стане кульмінацією антимонопольного розслідування, розпочатого ще у 2019 на запит шведської Spotify Technology SA. Компанія заявила, що була вимушена підняти ціну на щомісячну підписки, аби покрити видатки, пов'язані з контролем Apple над роботою App Store. Ключова мета розслідування полягала у встановленні того, чи блокувала Apple інформування власників iPhone про наявність більш дешевих альтернатив доступу до музичних підписок за межами App Store. 

Джерела FT стверджують, що Єврокомісія назве дії Apple незаконними, а також заборонить компанії перешкоджати корситвучас переходити на доступніші за ціною музичні сервіси.

Нагадаємо, торік у вересні європейський регулятор зобов'язав китайську соцмережу TikTok сплатити 345 млн євро штрафу (еквівалентно 368 млн доларів). Її покарали за порушення суворих правил ЄС із захисту даних (GDPR) при обробці інформації, що стосується неповнолітніх. На той момент, це був поки що найбільший штраф, який TikTok отримував від регулюючих органів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями суд у США зобов'язав експрезидента Дональда Трампа сплатити штраф у 354,9 млн доларів за брехню про своє багатство. 
  
 


 
 

Головне