ЄС пропонує продовжити пільговий період для імпорту деяких видів російської сталі до 2028 року, - Bloomberg

ЄС пропонує продовжити пільговий період для імпорту деяких видів російської сталі до 2028 року, - Bloomberg

ЄС пропонує продовжити пільговий період для імпорту деяких видів російської сталі до 2028 року. Про це повідомив Bloomberg.

"ЄС заборонив імпорт прокату і напівфабрикатів із росії в жовтні 2022 року, але надав пільговий період для постачання деяких товарів до 1 жовтня 2024 року", - йдеться в матеріалі.

Таке рішення дасть змогу найбільшому російському сталеливарному виробнику ПАТ "Новолипецький металургійний комбінат", який не перебуває під санкціями, імпортувати товари на територію ЄС.

Це мають узгодити держави-лідери ЄС і воно може змінитися.

Пільговий період дозволяє найбільшому російському металургійному підприємству ПАТ "НЛМК" постачати сталеві сляби на переробку.

Нагадаємо, у Пентагоні попередили, що гроші на військову допомогу Україні закінчаться 30 грудня. Про це повідомив Bloomberg. 

Міністерство оборони наразі витрачає останні 1,07 мільярда доларів на закупівлю нового озброєння і техніки, які замінять зняті з озброєння й відправлені в Україну.

Як писали "Ми-Україна" раніше, США все ще планують надати ще один пакет військової допомоги Україні цього місяця, але він може бути останнім. 

Зокрема доки Конгрес не ухвалить рішення про додаткове фінансування, - процитувала слова Джона Кірбі журналістка Politico.

Головне