ЄС передав Україні три сучасні системи для розмінування MV-10

ЄС передав Україні три сучасні системи для розмінування MV-10

Європейський Союз передав українським захисникам три системи розмінування DOK-ING MV-10 для оснащення новостворених піротехнічних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"Зустріч з представниками Європейського Союзу є свідченням потужної та рішучої підтримки України з боку надійних партнерів", - заявив заступник голови ДСНС України Роман Примуш.

Він подякував послу ЄС в Україні Катаріні Матерновій за підтримку Україні.

"Дякуємо Вам, пані посол, за вашу активну роль в організації надання Україні міжнародної технічної допомоги та за непохитну підтримку у цей надзвичайно складний для нашої держави час, коли виборюється наше право бути вільними і незалежними у кривавій війні, яку розв’язала Росія проти України", - додав Примуш.

Зазначається, що комплекс MV-10 вже використовується у роботі саперами ДСНС, очищаючи забруднені вибухонебезпечними предметами території України.

Нагадаємо, що станом на 1 травня, внаслідок детонації вибухонебезпечних предметів, залишених російськими військами на українській території, загинули 297 людей, з них 15 дітей

Як писав "Ми-Україна" раніше, протягом півроку було допущено до експлуатації 344 новітніх зразків озброєння та військової техніки (ОВТ), з них 244 - вітчизняного виробництва.

Головне