ЄС обговорює фінансування військової допомоги Україні без Угорщини

ЄС обговорює фінансування військової допомоги Україні без Угорщини

Європейський Союз обговорює фінансування військової допомоги Україні без Угорщини. Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс перед зустріччю міністрів закордонних справ країн-членів ЄС у Брюсселі.

Як зазначається, наразі йдеться про запасний варіант на випадок, якщо на фінансування військової допомоги Україні погодяться не всі країни-учасниці ЄС і запланований формат через Європейський фонд миру провалиться. З додатковим планом, як наголосив литовський міністр, є шанси рухатись далі.

"Є пропозиції, щоб країни, які не хочуть брати участь, могли не брати участі. Це означає, що моя та інші країни, які братимуть участь, візьмуть на себе більше навантаження. Ми, Литва, готові на це… Тобто, це будуть не 27 країн-членів, а менша група країн", – пояснив він.

Наразі військову допомогу Україні заблокувала Угорщина. Якщо блокування передання Києву 50 млрд євро триватиме, ЄС буде звертатися до кожного з урядів країн європейського блоку із закликом створити власний пакет допомоги.

Також наразі не погоджують військові пакети допомоги Україні у Словаччині. Це відбувається після після парламентських виборів у країни, де перемогла проросійська партія.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз вже виділив на військову допомогу Україні 27 млрд євро. При цьому блок продовжуватиме надавати допомогу Києву.

Головне