Єрмак розповів, які країни вже підтримали довкіллєву декларацію України

Єрмак розповів, які країни вже підтримали довкіллєву декларацію України

Підтримку довкіллєвій декларації України вже висловили 10 країн світу. Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Він нагадав, що минулого року на конференції "United for Justice. United for Nature" було презентовано довкіллєву декларацію, яка згодом була представлена на ключових довкіллєвих платформах світу.

"Її вже підтримують такі країни як Австралія, Болгарія, Італія, Естонія, Литва, Молдова, Нова Зеландія, Румунія, Чехія, Швеція. Україна продовжує залучати підтримку навколо цього документу, який покликаний створити міжнародний майданчик до якого можуть долучитися всі - від країн до міжнародних організацій, окремих політиків та експертів. Підтримка світом довкіллєвої декларації та створення глобальної платформи для оцінки збитків є кроками у напрямку розробки універсальних методик оцінки екологічних збитків та запровадження терміну "екоцид" у міжнародному праві", - додав Андрій Єрмак.

Нагадаємо, раніше голова ОПУ Андрій Єрмак повідомив, що через російську агресію в Україні зафіксовано майже 3600 випадків шкоди довкіллю. Водночас він наголосив, що природа в Україні зазнає безпрецедентного знищення та забруднення.

Як повідомляли "Ми-Україна", прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що з початку повномасштабного вторгнення агресія російської федерації призвела до збитків для українського довкілля на суму 2,2 трильйона гривень.

Головне