Єрмак обговорив з держсекретарем Ватикану Формулу миру та обстріли рф

Єрмак обговорив з держсекретарем Ватикану Формулу миру та обстріли рф

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з державним секретарем Святого Престолу, кардиналом П’єтро Пароліном в понеділок, 8 січня. Обговорили українську Формулу миру та останні обстріли росіян.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Обговорюючи наслідки останніх ракетних ударів окупантів по українських населених пунктах 29 грудня, 2 та 8 січня, сторони освідчили, що росія продовжує знищувати цивільну інфраструктуру та оселі українців.

Темою також стала участь Ватикану у гуманітарних ініціативах, зокрема, проекті Bring Kids Back UA, який спрямований на повернення незаконно депортованих українських дітей.

Керівник ОП підкреслив впевненість у міцному дусі українців та віру у перемогу над агресором. Також сторони обговорили підготовку до наступної зустрічі радників із національної безпеки та політичних радників лідерів країн у Давосі, включаючи участь представника Ватикану у цьому заході.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський обговорив зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом повернення з російського полону українських громадян.

Водночас він зазначив, що запросив представника Туреччини на зустріч радників щодо Формули миру.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Міноборони розповіли про підготовку аеродромів в Україні для винищувачів F-16.

Головне