Є як хороші, так і погані новини: Пашинян про перемовини з Азербайджаном

Є як хороші, так і погані новини: Пашинян про перемовини з Азербайджаном

Вірменії та Азербайджану вдалось зійтися на погодженні "головних принципів мирного договору" між країнами попри те, що сторони говорять "різними дипломатичними мовами". На цьому наголосив вірменський прем'єр Нікол Пашинян в ході чергової сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ у Єревані, пише Mamul.

"Маємо як хороші, так і погані новини. Хороша - полягає в тому, що основні принципи миру були досягнуті", – заявив він.

За словами політика, переговорний процес ще триває. Окремо він підкреслив, що Вірменія та Азербайджан досі "розмовляють різними дипломатичними мовами"

"Звісно, на це є й об'єктивні причини: тривалий конфлікт із певним історичним контекстом, тисячі жертв, десятки ув'язнених, десятиліттями пануюча атмосфера ненависті та підозри, що під конструктивними заявами ховаються недобрі наміри", - зауважив Пашинян.

Як відомо, наприкінці жовтня - 23 числа - глави МЗС Азербайджану та Вірменії за присутності також і колег з Анкари, Тегерану та Москви провели зустріч, під час якої обговорювали досягнення мирної угоди. Їхній саміт відбувся в іранській столиці "без втручання нерегіональних та західних країн".

Нагадаємо, вірменський прем'єр-міністр під час урядової години в парламенті раніше цього тижня заявив, що Вірменія шукатиме інших партнерів у сфері безпеки і просить своїх партнерів по Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) "не ображатися" через це.

Як писав "Ми-Україна" раніше, вірменський лідер Ваагн Хачатурян 13 жовтня підписав заяву про ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду (МКС).

Головне