Японія надасть Україні понад $100 млн на відбудову

Японія надасть Україні понад $100 млн на відбудову

Японія готується надати Україні 106 мільйонів доларів на відновлення інфраструктури після війни та розмінування. Про це пише Kyodo News.

Нині уряди двох країн ведуть перемовини про участь Японії у післявоєнній відбудові України. Очікується, що за їхніми підсумками буде підписано понад 10 меморандумів про співпрацю на японсько-українській конференції у Токіо 19 лютого.

Минулого місяці у Токіо оголосили про надання Україні 37 мільйонів доларів. Кошти спрямують до фонду НАТО для надання додаткової підтримки Україні, зокрема придбання систем виявлення безпілотних літальних апаратів.

Тепер же Японія планує виділити Україні 106 мільйонів доларів для придбання обладнання для розмінування, тимчасових мостів та інших засобів, необхідних для відновлення зруйнованої війною країни.

Крім того країни обговорюють розширення співпраці у сфері сільського господарства, поліпшення гуманітарної ситуації, розвиток біотехнологій та індустріальне вдосконалення, роботу у сфері інформаційних технологій, а також посилення управління та антикорупційні заходи.

Також меморандуми про співпрацю між Україною та Японією будуть стосуватися медичної допомоги, кібербезпеки та проектів вітрових електростанцій.

Як повідомляли "Ми-Україна", близько 200 підприємств можуть взяти участь у конференції, що присвячена відновленню України, запланованій на 19 лютого в Токіо.

Головне