Янукович, Якименко і Лєбєдев мають бути присутніми на судовому засіданні у справі Майдану, – ДБР

Янукович, Якименко і Лєбєдев мають бути присутніми на судовому засіданні у справі Майдану, – ДБР

Фігуранти найбільшої справи Майдану, серед яких президент-утікач Віктор Янукович, ексглава СБУ Олександр Якименко та колишній міністр оборони Павло Лєбєдєв, мають бути в очному форматі присутніми на судових засіданнях. Також запрошення до суду відправлять і понад 800 потерпілим під час "Революції гідності", розповіла в ефірі "Ми-Україна" речниця Держбюро розслідувань Тетяна Сапьян. 

"Ми прекрасно розуміємо, що, швидше за все, ті обвинувачені, які переховуються наразі на території або рф, абр в Криму не з'являться на засідання. А це залишає за органом досудового слідства та прокуратурою можливість звернутися до суду, щоб засідання відбувалось в заочній формі і це все одно завершиться вироками", - розповіла вона. 

Речниця ДБР зазначила, що сам факт винесення вироків високопосадовцям тих часів означатиме, що якщо раптом вони надумають відвідати одну з країн ЄС чи будь-яку інше державу, з якої Україна співпрацює в міжнародному, орган досудового розслідування матимуть повне право звернутися до них, аби цих обвинувачених затримали. Сапьян також додала, що "після вироків зрадникам, росія стане для них своєрідною кліткою".

Як відомо, напередодні стало відомо, що правоохоронні органи завершили розслідування масштабної справи щодо колишнього керівництва держави за організацію розгону та розстрілів демонстрантів 18–20 лютого 2014 року у Києві. У найбільшій справі щодо Майдану перед судом постануть 10 високопосадовців того часу.  Вони обвинувачуються у організації терористичного акту і перевищенні влади, що призвело до загибелі людей. Такі злочини, які скоєно проти основ національної безпеки, не мають терміну давності". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, народна депутатка та голова ТСК ВР з питань моніторингу постачання зброї та іншої допомоги в Україну Олександра Устінова заявила, що якщо США не проголосують пакет нової допомоги для України – зброя закінчиться через 1-1,5 місяці.

Головне