Якщо не допомагати зараз, то Путін буде йти до повної руйнації України, - Зеленський

Якщо не допомагати зараз, то Путін буде йти до повної руйнації України, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський підкреслив, що в разі захоплення російською федерацією України ракети росії будуть спрямовані на територію сусідніх країн, незалежно від того, чи погодяться на це їх мешканці. Тому закликав допомагати Україні.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою у Києві.

Зеленський відповів на скепсис деяких європейців, зокрема словацького прем'єр-міністра Роберта Фіца, стосовно допомоги Україні. Він висловив вдячність словацькому народу за підтримку, зокрема за збір коштів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів.

Зеленський зазначив, що після окупації Криму та Донбасу частина українців, особливо на сході України, переосмислила своє ставлення до росіян. Тепер більшість українців розуміють, що росія - ворог, а не друг або сусід.

"А потім, особливо, коли були захоплені їхні домівки, коли почалося повномаштабне вторгнення, гинули передусім їх діти, тому що, коли був наступ - схід руйнувався повністю, окупація, масовані розстріли, зґвалтування, і дуже багато страшного... і тоді велика частина наших людей, які до цього думали як нам побудувати дружні відносини, - вони не хочуть чути ні про які відносини, вони хочуть справедливості, вони хочуть помсти", - сказав президент.

Однак він сподівається, що жоден європейський народ не буде змушений випробувати те, що пережили українці.

Зазначивши важливість допомоги Україні, Зеленський підкреслив, що не допомагати - означає стати слабкішими.

"Путін буде йти до повної руйнації нашої держави. Повна окупація нашої держави говоритиме про те, що він буде на кордонах і ваших держав. Я хочу, щоби звернули увагу на кордони між Росією і Україною. Чи прилітають ракети на нашу територію з території Росії? Так! Тому що це війна. Війна більше не має відстані до цих технологій. І якщо Росія буде на кордоні з вами, хочуть цього ваші люди, не хочуть - ракети будуть прилітати", - додав Зеленський.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала у Києві ділків, які намагалися дати полковнику Служби безпеки $1 млн хабаря.

Головне