Який вигляд зараз мають підтоплені тунелі київського метро: ​​у прокуратурі показали фото

Який вигляд зараз мають підтоплені тунелі київського метро: ​​у прокуратурі показали фото

Київська міська прокуратура показала, який нині вигляд мають підтоплені тунелі столичного метрополітену. У відомстві зазначили, що правоохоронці оглянули перегінний тунель між станціями метро "Деміївська" - "Либідська", а експерти зробили заміри тріщин у тунельних спорудах.

Після перевірки тунелів була визначена необхідність детального аналізу усієї документації, пов'язаної з будівництвом цієї частини підземки, а також геодезії з лабораторними дослідженнями води та ґрунту.

"За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва проводиться ретельне дослідження обставин у кримінальному проваджені, розпочатому за фактом службової недбалості, у зв’язку з виникненням аварійної ситуації, що призвела до порушення герметичності, протікання води та потрапляння піску в тунель київського метрополітену на Оболонсько - Теремківській лінії метро", - зазначили у прокуратурі.

Також повідомляється, що співробітники правоохоронних органів проводять відповідно до відкритого раніше провадження обшуки.

"13 грудня 2023 на підставі ухвал слідчих суддів правоохоронці проводять обшуки в офісних приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, КП "Київський метрополітен" та проектної організації, яка здійснювала проект вказаних перегінних тунелів, з метою вилучення документів щодо будівництва та експлуатації перегінних тунелів між станціями "Деміївська" та "Либідська" в поймі річки Либідь, для їх подальшого дослідження слідчими та експертами", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", у КМДА заявили, що надзвичайної події в метро Києва не сталося, її вчасно попередили. Попри закриття шести станцій вони і надалі виконуватимуть функції укриттів під час повітряних тривог.

Головне