Ізраїль приєднається до української "формули миру" та виділить $200 млн Україні

Ізраїль приєднається до української

Ізраїль підтримає українську "формулу миру" в Організації Об'єднаних Націй. Він також виділить 200 млн доларів на проєкт у сфері охорони здоров'я і підтримки цивільної інфраструктури України.

Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ Ізраїля Елі Коен на своїй сторінці в Twitter після зустрічі з очільником українського МЗС Дмитром Кулебою в Києві.

"Це була гарна зустріч з моїм колегою, міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Я поінформував його про продовження нашої допомоги Україні та про намір підтримати українську мирну ініціативу в ООН", - заявив Коен у соціальній мережі.

Він також зазначив, що обговорив з Кулебою поглиблення співпраці, у тому числі в боротьбі з іранським терором у країні. За словами Коена, Ізраїль продовжить підтримувати Україну, як вони це робили і заявляли в минулому.

"Мій візит до Києва - чергове свідчення нашої тривалої підтримки українського народу. Я пишаюся тим, що ми підтримуємо Україну в ці важкі часи. Ізраїль виділить близько 200 млн доларів на проєкт у сфері охорони здоров'я і підтримки цивільної інфраструктури в Україні. Ми також посприяємо розвитку розумної системи раннього попередження про повітряну загрозу", - додав ізраїльський міністр.

Коен

Кулеба зазначив, що провів "детальні та відверті" переговори з ізраїльським колегою Елі Коеном.

"Ізраїль також має список наших військових потреб, і ми чекаємо на ухвалення відповідних рішень. Насамперед ідеться про захист українського неба", - зазначив очільник українського МЗС.

Він додав, що немає жодної об'єктивної причини, чому нині Ізраїль та Україна не повинні стояти пліч-о-пліч.

Пізніше Елі Коен також зустрівся з Президеном України Володимиром Зеленським і пообіцяв йому, що Ізраїль розширить допомогу і буде партнером у відбудові України після війни.

"Я підкреслив йому, що Ізраїль чітко підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Ми також погодилися, що терористична діяльність Ірану в Україні заслуговує найжорстокішого засудження та практичних кроків з боку міжнародної спільноти", - розповів голова МЗС Ізраїля.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, очільник МЗС Ізраїля Елі Коен прибув до Києва.

Головне