Ізраїль знищив наступників Насралли в "Хезболлі", - Нетаньягу

Ізраїль знищив наступників Насралли в

Армія оборони Ізраїлю не лише завдала істотних втрат угрупованню "Хезболла", але і ліквідувала потенційних наступників її лідера Хасана Насралли, якого було вбито у вересні. Про це повідомив ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу.

"Ми ослабили можливості "Хезболли". Ми знищили тисячі терористів, включаючи самого Насраллу, заміну Насралли та заміну його заміни", - заявив Нетаньяху у відеозверненні.

Водночас прем'єр-міністр не назвав конкретних імен ліквідованих лідерів.

Раніше міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант повідомляв про можливу ліквідацію Хашема Сафієддіна, високопоставленого представника "Хезболли" та двоюрідного брата Насралли. Сафієддін вважався ймовірним наступником Насралли на посаді лідера організації. Голова МО країни пов'язав його загибель з масованим ударом 4 жовтня по південній околиці Бейрута, поблизу міжнародного аеропорту імені Рафіка Харірі. Цей удар був здійснений минулої п'ятниці і, за припущеннями, міг бути спрямований саме на Сафієддіна.

Нагадаємо, раніше цього дня стало відомо, що ізраїльський авіаудар по Бейруту призвів до загибелі Сухайла Хусейна Хусейні, голови штабу матеріально-технічного забезпечення "Хезболли".

Як писав "Ми-Україна" раніше, 8 жовтня “Хезболла” завдала двох ударів по Ізраїлю, випустивши понад 100 ракет за пів години.

Головне