Ізраїль та ХАМАС домовились про продовження перемир'я: як надовго

Ізраїль та ХАМАС домовились про продовження перемир'я: як надовго

Перемир'я у військовому конфлікті на Близькому Сході триватиме ще день. Шестиденне припинення бойових дій, яке мало завершитися вранці у четвер, 30 листопада, продовжено, пише The Guardian. 

"У світлі зусиль посередників, спрямованих на продовження процесу звільнення заручників, та відповідно до умов Рамкової угоди, оперативна пауза буде продовжена", - вказано у повідомленні Сил оборони Ізраїлю.

Відповідних домовленостей між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС вдалося досягнути за посередництва Катару, а також на тлі звільнення бойовиками ще 16 заручників.

"Палестинська та ізраїльська сторони досягли угоди про продовження гуманітарної паузи в Секторі Гази ще на один день за існуючих умов, які являють собою припинення всіх військових дій та надходження гуманітарної допомоги до Гази", - прокоментував представник катарського МЗС Маджед аль-Ансарі.

Як відомо, за лічені години до закінчення терміну перемир'я бригади Аль-Кассама - військові формування, які є частиною ХАМАС - заявило своїм бойовика у Газі, що бойові дії відновляться якщо домовленостей з Ізраїлем досягнуто не буде.

Нагадаємо, до цього Ізраїль звинуватив ХАМАС у порушенні перемир'я після того, як кілька ізраїльських солдатів отримали легкі поранення через напад з боку терористичного угруповання на півночі Сектору Гази.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 27 листопада ХАМАС звільнив 11 бранців, захоплених під час нападу на Ізраїль 7 жовтня. В обмін на них ізраїльська сторона випустила зі своїх тюрем 33 палестинця. 

 

Головне