Ізраїль планує передати Україні механізми попередження ракетних ударів, - постпред в ООН

Ізраїль планує передати Україні механізми попередження ракетних ударів, - постпред в ООН

Ізраїль працює над переданням Україні механізмів раннього попередження про ракетні удари та атаки безпілотних апаратів. Про це повідомили у Генеральній Асамблеї ООН.

Представник Ізраїлю в ООН Гілад Ердан також нагадав, що країна вже відправила понад 100 тонн гуманітарного обладнання, а "сотні українців отримали лікування в ізраїльських лікарнях та центрах реабілітації".

Ізраїльський дипломат заявив, що Іран постачає росії безпілотники, які використовуються в конфлікті на території України.

Нагадаємо, заступник глави Офісу президента Ігор Жовква розпочав переговори з норвезькою делегацією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. Про це повідомляє пресслужба глави української держави.

"Норвегія – наш ключовий партнер у Північній Європі, один із лідерів коаліції бойових літаків, що підтримує Україну із самого початку повномасштабного вторгнення. Тому важливо, що сьогодні ми розпочали процес із формалізації безпекових зобов’язань наших держав", – зазначив заступник керівника ОП Ігор Жовква.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Франції Емманюель Макрон оголосив про створення коаліції для постачань Україні ракет і бомб середньої та великої дальності. Про це повідомило видання Le Monde.

"У найближчі десять днів ми збираємося викласти всі ці зусилля на стіл, тому що ми опитали багато європейських і неєвропейських країн, у яких є боєприпаси", – повідомив французький лідер.

Головне