Україна розпочала переговори щодо безпекової угоди з Норвегією

Україна розпочала переговори щодо безпекової угоди з Норвегією

Заступник глави Офісу президента Ігор Жовква розпочав переговори з норвезькою делегацією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. Про це повідомляє пресслужба глави української держави.

"Норвегія – наш ключовий партнер у Північній Європі, один із лідерів коаліції бойових літаків, що підтримує Україну із самого початку повномасштабного вторгнення. Тому важливо, що сьогодні ми розпочали процес із формалізації безпекових зобов’язань наших держав", – зазначив заступник керівника ОП Ігор Жовква.

Норвезьку делегацію очолив спеціальний представник Міністерства закордонних справ Норвегії з питань України Крістіан Сісе.

Сторони обговорили основні структурні елементи та блоки угоди, а також погодили графік подальшої роботи.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розповів, що від військової допомоги США буде залежати, як буде поводити себе українська армія на полі бою. Про це повідомив президент України Володими Зеленський в інтерв'ю CNN.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Франція підтримала план закупівлі боєприпасів за межами Європи, щоб швидше доставити військову техніку в Україну. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Головне