Макрон оголосив про створення коаліції для постачання Україні ракет великої дальності

Макрон оголосив про створення коаліції для постачання Україні ракет великої дальності

Президент Франції Емманюель Макрон оголосив про створення коаліції для постачань Україні ракет і бомб середньої та великої дальності. Про це повідомило видання Le Monde.

"У найближчі десять днів ми збираємося викласти всі ці зусилля на стіл, тому що ми опитали багато європейських і неєвропейських країн, у яких є боєприпаси", – повідомив французький лідер.

Там вирішили створити коаліцію для глибоких ударів і, отже, ракет і бомб середньої і великої дальності.

Він також закликав європейців "виробляти більше" боєприпасів. Президент Франції уточнив плани союзників у питанні забезпечення України боєприпасами.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розповів, що від військової допомоги США буде залежати, як буде поводити себе українська армія на полі бою. Про це повідомив президент України Володими Зеленський в інтерв'ю CNN.

Як писали "Ми-Україна" раніше, заступник глави Офісу президента Ігор Жовква розпочав переговори з норвезькою делегацією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. Про це повідомляє пресслужба глави української держави.

"Норвегія – наш ключовий партнер у Північній Європі, один із лідерів коаліції бойових літаків, що підтримує Україну із самого початку повномасштабного вторгнення. Тому важливо, що сьогодні ми розпочали процес із формалізації безпекових зобов’язань наших держав", – зазначив заступник керівника ОП Ігор Жовква.

 

Головне