Ізраїль надав докази непричетності до атаки на лікарню в Газі

Ізраїль надав докази непричетності до атаки на лікарню в Газі

Армія оборони Ізраїля надала докази непричетності до атаки на лікарню Аль-Аглі у секторі Гази, де загинули сотні людей. Відповідне відео було оприлюднене у офіційному акаунті ЦАХАЛ у соціальній мережі X (колишній Twitter). 

У ролику вказується, що на місці удару немає характерних вирв, які утворюються внаслідок застосування ізраїльських боєприпасів. В ЦАХАЛі наголосили, що при ударах з боку Ізраїля могла б утворитися вирва в діаметрі від семи до дев'ятнадцяти метрів.

Крім того були опубліковані записи перехоплених розмов терористів ХАМАС, які доводять непричетність Ізраїля до  удару по лікарні.

Нагадаємо, у секторі Гази ввечері, 17 жовтня, відбувся вибух у лікарні, в результаті якого загинули сотні людей. Цей вибух, за їхньою версією, стався через авіаудар з боку Ізраїлю. Проте, Армія оборони Ізраїлю відкинула ці звинувачення і звинуватила палестинське бойове угруповання у невдалому запуску ракети.

Як повідомляли "Ми-Україна", в українському МЗС відреагували на жертв у лікарні Аль-Аглі у секторі Гази та назвали недопустимими удари по медичних закладах та цивільних обʼєктах критичної інфраструктури.

Головне