Ізраїль ліквідував одного з лідерів ХАМАС в офісі "Хезболли" у передмісті Дамаска

Ізраїль ліквідував одного з лідерів ХАМАС в офісі

Армія Ізраїлю ліквідувала посадовця ХАМАС Салеха аль-Арурі в опорному пункті "Хезболли" в південному передмісті Бейрута. Про це повідомило видання Al Arabia.

В результаті удару Ізраїлю по офісу, який використовував ХАМАС, загинуло щонайменше троє людей і кілька поранено.

Відповідальність за вибух ніхто не взяв. Але ізраїльський законодавець і його колишній посол в ООН привітали Моссад, Шин Бет і ізраїльську армію з операцією.

Місцеві ЗМІ також повідомили, що з аль-Арурі, який був заступником керівника політичного бюро ХАМАСу, перебували двоє представників бригад Аль-Касам.

Нагадаємо, під час посилення мобілізації в Україні можливі зміни у вимогах для бронювання військовозобов'язаних. Одним з нових критеріїв може стати сума оплачених податків на доходи фізичних осіб (ПДФО) з офіційних зарплат чи доходів.

Про це пише Forbes з посиланням на джерела в Офісі президента.

В ОП разом із урядом та народними депутатами розглядають значні зміни в системі бронювання під час мобілізації, які можуть бути внесені з моменту подання законопроекту щодо вдосконалення мобілізації до Верховної Ради.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Мінфіні перерахували виконання державного бюджету за 2023 рік та виявили дефіцит у 1,33 трильйона гривень. Це наполовину більше, ніж два роки тому. Про це повідомили у відомстві. 

До загального фонду державного бюджету надійшло понад 1,66 трильйона гривень податків, зборів та інших платежів.

Державні запозичення до загального фонду держбюджету за 2023 рік становили 1,68 трильйона гривень. Сума складалася з розміщення ОВДП на фінансування державного бюджету (552,6 млрд грн) і міжнародної кредитної допомоги (1,13 трлн грн, або $30,9 млрд).

 

Головне