В Україні можуть змінити правила бронювання військовозобовʼязаних, - ЗМІ

В Україні можуть змінити правила бронювання військовозобовʼязаних, - ЗМІ

Під час посилення мобілізації в Україні можливі зміни у вимогах для бронювання військовозобов'язаних. Одним з нових критеріїв може стати сума оплачених податків на доходи фізичних осіб (ПДФО) з офіційних зарплат чи доходів.

Про це пише Forbes з посиланням на джерела в Офісі президента.

В ОП разом із урядом та народними депутатами розглядають значні зміни в системі бронювання під час мобілізації, які можуть бути внесені з моменту подання законопроекту щодо вдосконалення мобілізації до Верховної Ради.

Зараз така можливість доступна лише працівникам підприємств, які мають статус "критично важливих". Зазначений новий (або додатковий) критерій передбачає врахування суми податків, сплачених до бюджету на зарплати чи доходи осіб.

Запропоновано розглядати три варіанти бронювання:

  • Перший варіант передбачає, що фізичні особи повинні сплачувати мінімальну суму податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) щомісяця, і на нараді обговорювався поріг у 6000 гривень, що відповідає приблизно 33,400 гривень зарплати. Крім того, роботодавець має сплатити 22% від розміру окладу як єдиний соціальний внесок.
  • Другий варіант стосується порогу офіційної зарплати (окладу) від 35,000 гривень, що майже відповідає першому варіанту.
  • Третій варіант застосовується до працівників, за яких роботодавець сплачує приблизно 14,500 гривень єдиного соціального внеску (ЄСВ), що відповідає окладу 66,000 гривень. Такий же принцип може бути розширений і на фізичних осіб-підприємців (ФОП).

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Укргазбанк став партнером в угоді по страхуванню суден у Чорному морі.

Головне