ISW: Контрнаступ ЗСУ може складатися з багатьох операцій

ISW: Контрнаступ ЗСУ може складатися з багатьох операцій

Контрнаступ Збройних сил України може складатися з багатьох операцій. Українські атаки у західній частині Запорізької області не відображають усіх можливостей ЗСУ у нинішньому контрнаступі.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у щоденному звіті.

"Україна раніше продемонструвала здатність проводити скоординовану та ефективну наступальну операцію за участю кількох механізованих бригад ще у вересні 2022 року при звільненні Харківської області", - повідомляють у ISW.

Аналтики переконані, що контрнаступ ЗСУ, швидше за все, складатиметься з багатьох операцій різного масштабу. Вони включатимуть більш локальні атаки, які спостерігалися в цьому секторі 8 червня.

При цьому менші зусилля не відображають максимальних можливостей української чисельності чи ефективності.

Крім того, Україна сформувала 12 спеціалізованих контрнаступальних бригад, дев'ять з яких оснащені західним спорядженням, а три - існуючим обладнанням. До цих підрозділів майже напевно приєднаються досвідчені підрозділи ЗСУ, які вже перебувають у бойовій готовності.

"Україна, мабуть, задіяла лише частину великого резерву сил, доступних для контрнаступальних операцій, і спостерігачам слід уникати підрахунку українських бригад, які, як повідомляється, використовували або, як повідомляється, пошкоджені західні комплекти, як ефект, що залишився, ефективної бойової могутності українських сил", - йдеться у звіті.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олексій Данілов заявив, що Збройні сили України ще не розпочали контрнаступ, незважаючи на заяви російських пропагандистів. Початок наступальних дій стане очевидним для всіх.

Головне