Історичний центр Чернігова хочуть включити до Світової спадщини ЮНЕСКО, - Ткаченко

Історичний центр Чернігова хочуть включити до Світової спадщини ЮНЕСКО, - Ткаченко

Історичний центр Чернігова подають до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Україна також отримає нове вікно можливостей щодо відновлення культурної спадщини.

Про це розповів міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в ефірі "Ми-Україна".

На запитання, які безпекові гаранті ЮНЕСКО може дати Одещині, якщо область внесуть у список Світової спадщини, міністр відповів:

"Наведу власний приклад. Я був на засіданні Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. І коли представникам росії не вдалося збити це питання по процедурним причинам з голосування і врешті решт воно було позитивним, представниця рф заспівала пісню Утьосова англійською мовою. Вони прекрасно все розуміють".

За його словами, історичний центр Чернігова подають до списку Світової спадщини ЮНЕСКО також.

"Це надзвичайно кропіткий процес складання досьє. Багато експертів, у тому числі закордонних, допомагають його створити. Одеське досьє створювалось роками, Чернігівське досьє теж почало створюватись певний час тому. Давайте спочатку зосередимось на тому, що ми можемо зробити", - додав Ткаченко.

Нагадаємо, українські вчителі отримали 50 000 хромбуків від Google та ЮНЕСКО. Техніку отримали заклади освіти в усіх областях нашої країни в межах реалізації ініціативи "Ноутбук кожному вчителю".

"Ми розвиваємо освіту навіть в умовах війни. Щоб українські професіонали могли створювати інноваційні рішення у всьому світі. Вчителі продовжують навчати учнів в укриттях навіть під час повітряних тривог, проводять уроки онлайн і дають змогу здобувати якісну освіту. Ініціатива “Ноутбук кожному вчителю” дасть змогу освітянам не переривати освітній процес і бути на зв’язку з учнями", – прокоментував очільник відомства Михайло Федоров.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Кабінет Міністрів запустив стратегічний проєкт переходу від військової служби до цивільного життя.

Головне