Історичне рішення: Костін про те, що США нададуть МКС дані про воєнні злочини росіян

Історичне рішення: Костін про те, що США нададуть МКС дані про воєнні злочини росіян

Генеральний прокурор України Андрій Костін прокоментував те, що США нададуть Міжнародному кримінальному суду дані про воєнні злочини російських військ в Україні.

Про це генпрокурор повідомив в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". За його словами, таке рішення Сполучених Штатів - історичне, адже раніше не було подібних взаємовідносин США та МКС.

"Ми над цим працювали командою більше року, і це рішення дійсно історичне, адже воно допоможе добрати ті елементи доказової бази, які, з моєї точки зору, зроблять можливими притягнення до відповідальності росіян за ті злочини, про які відомо всьому світу", - заявив Костін в ефірі.

Тому такий крок з боку Сполучених Штатів Америки є не просто сигналом солідарності. Це ще й дієвий акт у відновленні справедливості для всіх жертв російського вторгнення.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, так званий “шатдаун” у США – призупинення роботи уряду через не ухвалений новий держбюджет – матиме вплив на процес навчання українських льотчиків на бойових літаках F-16.

Головне