Історію Московського патріархату у Львові закінчено, - Садовий

Історію Московського патріархату у Львові закінчено, - Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що "історію Московського патріархату" в місті "завершено за два дні".

Про це мер написав у своєму Telegram-каналі. За його словами, незаконно збудовану церкву в масиві Сихів демонтовано. Приміщення монастиря на вулиці Пекарській офіційно перейшло у користування Першого медичного об'єднання. Там розвиватимуть реабілітацію для військових. Крім того, продовжить роботу монастир ПЦУ.

Садовий також наголосив, що храмом на вулиці Бобанича буде користуватися релігійна громада ПЦУ. При цьому власниця  приміщення на вулиці Антоновича розірвала угоду з УПЦ (МП), після чого парафія припинила службу.

"Дякую усім, хто долучився і дуже гідно, без провокацій, за ці два дні завершили історію московського патріархату в нашому місті. За повагу до закону, стриманість та толерантність», — зазначив львівський міський голова.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Львові головна церква Української православної церкви (Московського патріархату) переходить до Православної Церкви України (ПЦУ). Релігійна громада Свято-Георгіївського собору проголосувала за відповідне приєднання. Відтепер храм буде називатися на честь Святого Юрія Переможця. Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод також додав, що невідомі молодики намагаються влаштувати провокації у храмі.

Також у Хмельницькому відбулася позачергова сесія міської ради, де депутати одноголосно підтримали рішення про те, щоб припинити право користування земельними ділянками, якими користується УПЦ (МП). Це сталося після нещодавнього побиття військового Збройних сил України священослужителями в одному із соборів міста.

Головне