Ірландія не відправлятиме українців додому, поки не закінчиться війна

Ірландія не відправлятиме українців додому, поки не закінчиться війна

Ірландія не планує фінансово заохочувати українців повертатися додому, поки не закінчиться війна проти російської федерації. Про це заявив прем'єр-міністр Лео Варадкар, інформує Irish Independent.

За його словами, в Україні немає регіонів, де б українці почували себе у безпеці. 

Відомо, що термін дії директиви ЄС про тимчасовий захист для українців, які покинули територію своєї країни через повномасштабне вторгнення рф закінчується 4 березня 2025 року. Європейський Союз може прийняти рішення про нові положення для українських біженців.

Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар заявив, що жодного біженця не повернуть в Україну, поки триває агресія росії.

"Я не можу собі уявити відправлення когось назад в Україну, поки війна не закінчиться, поки це не стане безпечно. Очевидно, що є деякі частини країни, де війна вирує щодня, є інші частини країни, які періодично піддаються ракетним обстрілам", - зазначив він.

Варадкар додав, що із 100 тисяч біженців, яких прийняла Ірландія до України повернулося 20 тисяч.

"Я не думаю, що це правда, що є частина України, яка є достатньо безпечною, щоб відправляти людей назад", - підсумував прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що уряд Болгарії ухвалив рішення продовжити термін дії програми гуманітарної допомоги українським біженцям. Громадяни України зможуть користуватися державною підтримкою до 30 квітня 2024 року.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Молдові закрився ще один центр прийому біженців з України.

 

Головне