Іранські ракети вразили ізраїльські військові об'єкти, - ЗМІ

Іранські ракети вразили ізраїльські військові об'єкти, - ЗМІ

Два десятки іранських балістичних ракет великої дальності ймовірно завдали удару або приземлилися поблизу трьох військових і розвідувальних об’єктів в Ізраїлі.

Про це пише The Washington Post.

Відеозаписи, перевірені виданням показали, що 20 ракет вдарили по авіабазі Неватім у південній пустелі Негев, а три ракети потрапили на базу Тель-Ноф у центральному Ізраїлі. Візуальні зображення підтверджують прямі удари, а не уламки перехоплених ракет. Інші відеозаписи засвідчують, що дві ракети впали поблизу Тель-Авіва в Сінема Сіті Глілот, залишивши щонайменше дві воронки.

Аналітики відзначили, що ці дані свідчать про значні успіхи Ірану в обході ізраїльської оборони, порівняно з попередніми обстрілами. З ізраїльських військових джерел стало відомо, що було виявлено 180 ракет, випущених з Ірану, проте не було підтверджено інформацію про кількість пошкоджених об'єктів. Хоча Сполучені Штати та Ізраїль заявили про мінімальні втрати.

На трьох відео видно каскад ракет, що летять у бік авіабази Неватім, з яскравими спалахами, що свідчать про спроби перехоплення ракет. За словами аналітиків, ізраїльські військові мають дві системи протиракетної оборони — Arrow II та Arrow III, які призначені для захисту від балістичних ракет.

“Чим далі запускається ракета, тим більша похибка”, — зазначив директор Програми нерозповсюдження Східної Азії в Інституті міжнародних досліджень Міддлбері Джеффрі Льюїс.

Супутникові зображення свідчать про руйнування на базі Неватім, зокрема, великою дірою в даху авіаційного ангару та кількома ударними кратерами. Льюїс додав, що його команда нарахувала 32 удари по Неватімі.



Нагадаємо, кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що Ізраїль повинен відреагувати на атаки Ірану, завдавши ударів по його ядерних об'єктах.


Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Ізраїль не надавав гарантій адміністрації президента США Джо Байдена, що не буде завдавати ударів по ядерних об'єктах Ірану у відповідь на удари іранськими балістичними ракетами 1 жовтня.

Головне