Іран публічно презентував нову гіперзвукову ракету

Іран публічно презентував нову гіперзвукову ракету

Збройні сили Ірану уперше показали свою новітню ракетну розробку - гіперзвукову ракету Fattah 2. Як пише офіційне агентство новин Ісламської республіки Іран IRNA, презентація відбулася під час відвідин Верховним лідера Ісламської революції аятолою Алі Хаменеї виставки Повітряно-космічних сил Корпусу вартових ісламської революції (КСІР).

У матеріалі вказано, що ця розробка відноситься до класів гіперзвукового озброєння HGV і HCM. 

"Це технологічне досягнення підкреслює позицію Ірану як однієї з чотирьох країн світу, здатних виробляти гіперзвукову зброю цього типу", - наголошується у тексті.

Модернізована Fattah 2, як заявляють розробники, здатна розвивати швидкість до 15 Махів, що еквівалентно понад 18,3 тис. км/год. В Ірані наголошують, що ця характеристика дасть змогу ракетами випереджати засоби ППО та точно бити по заданих цілях.

Нагадаємо, у вересні ЗС Ірану вперше на широкий загал продемонстрували свої новітні військові розробки. Йдеться зокрема про крилату ракету Paveh та ударний дрон Mohajer-10. В іранських держЗМІ заявили, що новий безпілотник має "найбільшу дальність дії у світі". Його розробники стверджують, що цей баражуючий боєприпас здатен долати відстань до 2000 км та безперервно перебувати у повітрі упродовж 24 годин. Корисне навантаження дрона сягає 300 кг, що удвічі більше, ніж у його ранньої версії Mohajer-6.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у свіжому звіті Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ) вказано, що Іран продовжує накопичувати уран, збагачений до майже збройового рівня. За місяць запаси країни зросли на майже 7 кг, а наявних нині обсягів цілком вистачить на три три ядерні боєголовки.

Головне