На параді Іран вперше показав ракету Paveh з дальністю до 1650 км та "найдалекобійніший" дрон (фото)

На параді Іран вперше показав ракету Paveh з дальністю до 1650 км та

Збройні сили Ірану в ході параду, присвяченого річниці ірано-іракської війни, вперше на широкий загал продемонстрували свої новітні військові розробки. Йдеться зокрема про крилату ракету Paveh та ударний дрон Mohajer-10, пише Reuters

В іранських держЗМІ заявили, що новий безпілотник має "найбільшу дальність дії у світі". Його розробники стверджують, що цей баражуючий боєприпас здатен долати відстань до 2000 км та безперервно перебувати у повітрі упродовж 24 годин. Корисне навантаження дрона сягає 300 кг, що удвічі більше, ніж у його ранньої версії Mohajer-6.

Окрім того, на урочистому заході були продемонстровані крилата ракета Paveh із заявленою дальністю ураження до цілей 1650 км та гіперзвукова балістична Fattah.

https://twitter.com/IranDefense/status/1705231960598069648

"Наші сили забезпечують безпеку в регіоні та Перській затоці. Ми можемо навчити мешканців регіону тому, що опір – це шлях сьогодення. Не підкорення та коливання змушують ворога відступити, а опір", - заявив під час параду іранський лідер Ібрагім Раїсі.

Як відомо, 19 вересня США запровадили нові санкції проти багатьох фізосіб та організацій в Ірані, рф, Китаї та Туреччині через їх сприяння розробки Тегераном дронів та військових літаків.

Як писав "Ми-Україна" раніше, раніше цього місця Сполучені Штати, Велика Британія, Канада, Австралія та низка інших країн запровадили чергові санкції проти Ірану до роковин смерті Махси Аміні. 22-річна дівчина загинула 16 вересня 2022 року після затримання “поліцією моралі” за неправильне носіння хустки.

Головне