Іран погрожує США закриттям Середземномор'я та Гібралтарської протоки

Іран погрожує США закриттям Середземномор'я та Гібралтарської протоки

Іран заявив, що закриє Середземне море якщо Сполучені Штати та їхні союзники продовжать "чинити злочини" в Секторі Гази. Про це заявив командувач Корпусу вартових Ісламської революції Мохаммад Реза Нагді, пише Reuters.

Він не уточнив, як саме обіцяне може бути реалізовано, оскільки Іран не має прямого доступу до Середземного моря. Єдине угруповання, яке виступає на підтримку Тегерану у Середземномор'ї, це ліванська "Хезболл" та ополчення в Сирії, ща на на дальньому кінці моря від Гібралтару. 

"Вони скоро дочекаються закриття Середземного моря, Гібралтарської протоки та інших водних шляхів", - заявив бригадний генерал. 

У своїй заяві він натякнув на "народження нових сил опору для закриття водних шляхів".

У війні, яку бойовики ХАМАС розв'язали про Ізраїлю Іран підтримує терористичне угруповання. Тегеран обвинувачує Вашингтон у підтримці того, що він називає ізраїльськими злочинами в Газі. 

Як відомо, останніми тижнями єменські хусити, підтримувані Іраном, здійснили кілька атак на судна, які рухались акваторією Червоного моря. Ці події вже змусили судноплавні компанії змінити свої маршрути. США заявили, що у планування нападів "глибоко залучений" Іран.

"Вчора Перська затока та Ормузька протока стали для них жахом, а сьогодні вони опинилися в пастці... у Червоному морі", - завив Накді.

Нагадаємо, раніше цього місяця Сполучені Штати запровадили санкції проти компаній, які надавали Ірану деталі для виробництва дронів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Повітряні сили Туреччини 23 грудня завдали вогневого ураження по об'єктах курдської політичної організації "Робітнича партія Курдистану" (РПК) на території Іраку та Сирії. 

Головне