Іноземні компоненти знаходять в гелікоптерах і літаках рф, - Ігнат

Іноземні компоненти знаходять в гелікоптерах і літаках рф, - Ігнат

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, що іноземні компоненти знаходять також в російських гелікоптерах і літаках.

Про це він заявив в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". За словами речника Повітряних сил, росія не має сьогодні таких технологій і виробництва, щоб самостійно їх створювати.

"Мова йде не тільки про "шахеди", а й про вироби іншого війського призначення, які росія продовжує виготовляти. Чимало ракет росія виготовляє, а також і гелікоптерів, які сьогодні збили - Ка52. І літаки, які також з конвеєра сходять - там теж потрібні технології", - пояснив Ігнат в ефірі.

Нагадаємо, Збройні сили України збили ще один російський ударний вертоліт Ка-52 на Бахмутському напрямку. Це сталося зранку, 17 серпня.

Російські ракети на 82% складаються з західних компонентів, переважно з США, розповів експерт з питань авіації Валерій Романенко. За словами експерта, запроваджені проти росії санкції повинні були б зупинити імпорт західних компонентів. Однак цього не сталося.

“Росіяни в сенсі радіоелектроніки на 99% залежні він західних поставок, перш за все Сполучених Штатів. У Королівському інституті оборонних досліджень (RUSI) визначили, що на ракеті Х-101 72% радіоелектронних комплектуючих – з США. По 7% європейські країни, трішки Тайвань і Японія і 1,5% – Китай (на серпень 2022 року). Станом на початок нинішнього року – 82% американських  комплектуючих”, – зазначив Романенко.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські ракети Х-101, які окупанти випустили по Україні, мають близько 30 іноземних мікросхем.

Головне