Інформація про відставку міністра оборони Умєрова - фейк, - ЦПД

Інформація про відставку міністра оборони Умєрова - фейк, - ЦПД

Центр протидії дезінформації повідомив, що інформація про можливу відставку голови Міноборони Рустема Умєрова та голови Мінінфраструктури Олександра Кубракова є неправдивою.

Про це йдеться у дописі ЦПД у Telegram.

У повідомленні вказано, що в українському інформаційному просторі розповсюджується інформація про те, що "відбудеться відставка Рустема Умєрова з посади міністра оборони України", а також щодо можливості призначення його на посаду міністра інфраструктури України замість Олександра Кубракова.

Центр підтвердив, що перевірив цю інформацію у відповідних структурах і заявив, що вона є неправдивою.

У ЦПД також закликали ЗМІ "дуже обережно" працювати з інформацією, яка стосується Збройних сил України.

Нагадаємо, російська пропаганда запустила черговий фейк про Україну. Зокрема, що Київ готується почати переговори з Кремлем у червні. Росіяни знову поширюють брехню що Зеленський анонсував початок "заключення миру". Під час цієї заяви голова держави мав на увазі саміт щодо української формули миру у Швейцарії.

Це не перша спроба росіян розхитати ситуацію в Україні. Нещодавно пропаганда рф намагалася дискредитувати довіру до військових 113 окремої бригади територіальної оборони на Харківщині. ЦПД розвінчує фейк росіян про те, що у Харкові затримали наркокур'єра, який начебто постачав військовим заборонені речовини.

Як писав "Ми-Україна" раніше, керівництво Сумської області вирішило запровадити додаткові обмеження у 15 прикордонних громадах, які межують з росією. 

Головне