В ЦПД розвінчали фейк росіян про постачання військовим заборонених речовин

В ЦПД розвінчали фейк росіян про постачання військовим заборонених речовин

Російська пропаганда намагається дискредитувати довіру до військових 113 окремої бригади територіальної оборони на Харківщині. ЦПД розвінчує фейк росіян про те, що у Харкові затримали наркокур'єра, який начебто постачав військовим заборонені речовини.

Про це пише прессужба ЦПД.

Однак фактично ця інформація є фейком, який базується на опублікованій звіті Харківської обласної прокуратури від 25 квітня 2024 року. У ній ідеться про чоловіка, якого ще у 2021 році викрили із 200 згортками та п'ятьма прозорими полімерними пакунками з психотропною речовиною. 

Центр протидії дезінформації підкреслив, що ці систематичні фейки свідчать про якісну роботу бійців цієї бригади з захисту держави, і російські пропагандисти намагаються підірвати довіру до них, поширюючи образ "наркозалежних".

Мета цієї кампанії полягає у посіві зневіри та панічних настроїв серед бійців бригади та цивільного населення Харківщини, яких вони захищають. Раніше російські пропагандисти також поширювали фейк про те, що офіцери 121 батальйону 113 ОБрТрО напали на літнього чоловіка через його відмову покинути своє житло.

Також росія не відмовляться від ведення війни ще і в інформаційному просторі. Незабаром на українців чекатиме нова кампанія з дискредитації, яка буде націлена на військову допомогу Україні від США.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Харківській області поблизу Вовчанська FPV-дрон російських окупантів влучив у вантажівку, єх постраждалий.

Головне