Ігнат: Україні потрібно раціонально використовувати озброєння, яке надають західні партнери

Ігнат: Україні потрібно раціонально використовувати озброєння, яке надають західні партнери

Україна повинна раціонально використовувати те озброєння, яке їй надає Захід. Таку думку висловив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

Він наголосив, що під час останніх ракетних атак рф Україна використала багато ракет для ППО, тож нині тривають переговори з партнерами щодо поновлення запасів.

"Я не думаю, що Україна залишиться наодинці з агресором, що нам перестануть допомагати. Лише треба натякати та нагадувати Заходу, що росія не збирається пом'якшувати повітряні нападию. Навпаки, вони можуть бути сильнішими", - заявив Юрій Ігнат.

Крім того, раніше він розповів, що через постійні атаки ворога Україна на може тримати на своїй території значні запаси ракет для ППО.

"Мобільні вогневі групи не зможуть збивати крилаті чи балістичні ракети, які має "Patriot" для перехоплення цих ракет. Дефіцит в нас був, є і буде завжди. Звичайно, звертається наше військове керівництво до партнерів за поповненням запасів", - наголосив речник Повітряних сил.

Як повідомляли "Ми-Україна", вночі 7 січня росіяни знову атакували Україну ударними дронами. Для атаки окупанти застосували 28 "шахедів", 21 з них приземлили українські захисники.

Головне