Ігнат розповів, звідки у Telegram-каналів інформація про рух російських ракет та дронів

Ігнат розповів, звідки у Telegram-каналів інформація про рух російських ракет та дронів

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що українські Telegram-канали, які повідомляють про рух ракет під час атак рф, мають безліч джерел, звідки можуть отримати таку інформацію. Про це він розповів в інтерв’ю "Українській правді".

"Важко вам відповісти, звідки вони беруть. Ну очевидно, що хтось їм дає. А хто їм дає? Ті, хто мають доступ…", - заявив Ігнат.

При цьому він додав, що існує багато ланцюжків, через які ці дані можуть стати відомі багатьом, тобто така інформація є не лише у Повітряних сил.

"Не лише Повітряні сили мають доступ, всі Сили оборони мають доступ. Тому що повітряну обстановку відстежують у всіх Силах оборони. Інформація оперативно поставляється з наших систем до різних пунктів, опорних пунктів, які є в нас на фронті. Включно до бригад, рот і так далі доводиться інформація. Вони відстежують… Плюс є інформація в очільників військових місцевих адміністрацій обласних, плюс є на пунктах управління Повітряних сил", - зазначив Ігнат.

Він також наголосив, що поки невідомо, хто веде всі ці Telegram-канали.

Крім того Ігнат заявив, що окупанти можуть використовувати у своїх цілях всі ці повідомлення про проліт ракет.

"Ворог складає по тих повідомленнях карту повітряної обстановки, де в нас є засоби, де вони в нас працюють, де ми бачимо і не бачимо ворожі повітряні цілі", - наголосив речник Повітряних сил.

Як повідомляли "Ми-Україна", український військовослужбовець та експерт із радіотехнологій Сергій Флеш заявив, що російські крилаті ракети виробляють з модулів з AliExpress.

Головне