Ігнат про трагедію в Умані: Війна нікуди не ділася, страшні речі можуть траплятися і всередині країни

Ігнат про трагедію в Умані: Війна нікуди не ділася, страшні речі можуть траплятися і всередині країни

Війна в Україні нікуди не ділася, тому громадянам варто бути обережними та берегти себе. Таким чином речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" прокоментував трагедію в Умані.

"Ховатися потрібно. Інформація про повітряну тривогу поступає завжди. Але інколи навіть інформації немає про ракетну загрозу, тому що ворог коли використовує реактивні системи залпового вогню, там лічені хвилини. Там менше хвилини може бути, щоб виявити цей удар і оголосити повітряну тривогу. Це стосується саме прифронтових зон. Але коли є інформація про ракетну небезпеку, про те, що вилетіли стратегічні бомбардувальники і можливий ракетний удар, треба берегти себе. Люди прекрасно знають, хто, де живе, біля яких об'єктів знаходиться. Треба розуміти, що війна нікуди не ділася і всередині країни можуть траплятися такі страшні речі, які відбулися в Умані", - зазначив Ігнат.

Також він наголосив, що росіяни свідомо прокладають маршрути для ракет. Тобто вони розуміють, що на шляху можуть бути житлові будинки.

"Ворог намагається знищити найпріоритетніші для себе цілі. Це і об'єкти нашої інфраструктури, і військові об'єкти, об'єкти паливно-енергетичного сектору і так далі. Але прокладаючи маршрути для ракет, ворог буде робитити похибки, навіть якщо вони не мають за ціль будинок житловий, що є безумовно терористичним актом. І ми часто бачимо, що влучають вони і у житлові будинки. Тому що саме по собі планування удару по центру міста, чи це Київ, чи це Умань, чи Дніпро, чи Харків, це вже злочин проти людства. Тут потрібно чітко розуміти, що це акт тероризму. Таким чином ворог прокладає ті маршрути, розуміючи, що на шляху ракет може бути багатоповерхівка. Але їх це не цікавить. Бо от Кисельов уже показує кадри з Умані і видає це за обстріл Донецька. Це взагалі вище будь-якого цинізму", - наголосив Ігнат.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупанти у п’ятницю, 28 квітня, під ранок здійснило ракетний удар по Умані.

Головне