ГУР та хакери атакували дочірню компанію російської МТС, - ЗМІ

ГУР та хакери атакували дочірню компанію російської МТС, - ЗМІ

Українська хакерська група BO Team разом з Головним управлінням розвідки в ніч на 27 квітня здійснили кібератаку на російську компанію АТ "МТТ", яка є дочірнім підприємством ПАТ "МТС".

Цю інформацію поширює РБК-Україна, посилаючись на свої джерела.

За даними співрозмовника зі спецслужб, українські кіберфахівці отримали доступ до мережевого обладнання АТ "МТТ" заздалегідь.

Під час нічної атаки було запущено потужний кібернапад на всі захоплені пристрої. Мета атаки полягала у знищенні програмного забезпечення та конфігураційних файлів.

Внаслідок цієї кібератаки АТ "МТТ" зазнала серйозних збитків, і деякі сервіси підприємства досі не працюють у багатьох регіонах рф, що спричинило скарги з боку клієнтів. Зокрема, робота провайдера була припинена в: Москві, Самарі, Санкт-Петербурзі, Хабаровську, Нижньому Новгороді, Ростові-на-Дону, Волзі, Уфі та Калінінграді.

Для відновлення всього обладнання фахівцям підприємства доведеться фізично підключатися до кожного пристрою, що може зайняти тижні через географічне розташування кожного з них.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в росії різко зростає кількість випадків вбивств, які скоюють військові, які повернулися з війни в Україні. У 2023 році в рф за фактами вбивств засуджено 116 військових, що є майже на 900% більше, ніж рік раніше. У 2022 році таких випадків було 13, а у 2021 – 11.

Головне