Гуменюк розповіла про складнощі роботи ППО цієї ночі

Гуменюк розповіла про складнощі роботи ППО цієї ночі

В ніч на 16 жовтня російські військові влаштували чергову комбіновану атаку, використовуючи як ракети, так і "Шахеди". Погодні умови робили роботу сил та засобів протиповітряної оборони більш складною.

Про це повідомила речниця Південного оперативного командування ЗСУ Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, ця атака не була спрямована на південний регіон України, але сконцентровалася на південному сході та центральних областях. Важливою особливістю цієї атаки була складна траєкторія руху і використання "Шахедів" через погіршені погодні умови, зокрема шторми та сильний поривчастий вітер на півдні.

Наталія Гуменюк зазначила, що після атаки наразі проводиться аналіз результатів. Російські війська спрямовували свої удари на об'єкти інфраструктури. На півдні сили протиповітряної оборони також відбивали атаки дронів-камікадзе, але їх була обмежена кількість. В основному "Шахеди" були спрямовані на перехід в інші області та запускалися з різних напрямків.

Наталія Гуменюк наголосила, що росіяни використовують маневрову тактику та планують маршрути так, щоб їхні баражуючі боєприпаси обходили системи ППО. Проте, робота по знищенню дронів-камікадзе була досить ефективною.

Зазначено, що поки що рано говорити про нові тактики, оскільки російські війська залишаються при своїй маневровій стратегії.

Нагадаємо, армія рф уночі у понеділок, 16 жовтня, здійснила черговий ракетно-дроновий удар по Україні. Захисники неба за ніч знищили 11 "шахедів" та 2 ракети X-59.

Як писав "Ми-Україна" раніше, спроби російського наступу під Авдіївкою сповільнилися через безперервні бої з виснаженням та втрату у живій силі та техніці.

Головне