Гуменюк назвала найефективніший спосіб захистити південь від КАБів

Гуменюк назвала найефективніший спосіб захистити південь від КАБів

Застосовувати засоби протиповітряної оборони для протидії ворожим керованим авіабомбам недоцільно. Найкращий спосіб захисту від них південного регіону полягає у блокуванні російської тактичної авіації, розповіла в ефірі марафону "Єдині новини" керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

"На керовані авіабомби недоцільно витрачати засоби протиповітряної оборони ті, які ми маємо в наявності. Для того, щоб бити по кожній такій цілі, який у росії надзвичайно багато, потрібна велика кількість спорядження для тих засобів , які ми маємо. Тобто потрібно снарядів дуже багато і використовувати їх по КАБах дуже непродуктивно",  - зазначила вона.

Гуменюк пояснила, що у такій ситуації потрібні превентивні засоби. Йдеться зокрема про збиття ворожої авіації.

"Необхідно заблокувати тактичну авіацію, яка є способом доставки керованих авіабомб для виконання їхніх бойових завдань. Тому, очікуючи появу винищувачів, ми не сидимо склавши руки - результати роботи Повітряних сил ЗСУ по збиттю літаків тактичної авіації красномовно свідчать про те, що зі знищенням літаків зменшується і кількість керованих авіабомб", - зазначила вона. 

Нагадаємо, за підсумками лютого армія рф втратила у війні 13 російських літаків. З 17 по 19 число були знищені чотири Су-34, один Су-35 та один Су-35С. "Сушкопад" тривав також 21 (один борт), 27 (два борти) та 29 лютого (три борти). 27 лютого над Азовським морем був знищений  російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 2 березня Повітряні сили ЗС України застосовували зенітні керовані ракети по російських Су-34 та Су-35 на сході.

Головне