Громадянам Киргизстану рекомендували утриматися від поїздок в росію

Громадянам Киргизстану рекомендували утриматися від поїздок в росію

Влада Киргизстану застерегла своїх громадян від подорожей в рф у найближчий час. Із відповідним попередженням виступило зовнішньополітичне відомство країни.

"У зв'язку з терактом, що відбувся 22 березня в концертному залі "Крокус Сіті Холл", а також із введенням на всій території росії посилених заходів безпеки та антитерористичного захисту, МЗС рекомендує громадянам тимчасово утриматися від поїздки на територію рф до зняття додаткових заходів безпеки", - вказано  у повідомленні МЗС Киргизстану.

Громадянам, які мають щонайменше два адміністративних правопорушення у часовий проміжок свого попереднього перебування на російській території, порекомендували утриматися від поїздки, аби уникнути "непропуску через кордон та наслідків, пов'язаних з цією процедурою".

Нагадаємо, 22 березня ввечері невідомі здійснили напад на концертний зал "Крокус Сіті Холл" у Підмосковʼї. Терористи відкрили вогонь у будівлі залу та влаштували пожежу. За найсвіжішими даними, внаслідок цих подій загинуло 137 осіб, ще 182 - зазнали травмувань. Під наглядом лікарів  медзакладах перебуває близько 100 людей. Російські спецслужби 23 березня вранці прозвітували про затримання 11 підозрюваних. Суд у Москві 24 березня відправив під арешт чотирьох фігурантів справи. 

Путін звинуватив Україну у підготовці теракту. Президент Володимир Зеленський різко відреагував на спроби російського диктатора та "інших покидьків" перекласти відповідальність за учорашній теракт у Підмосков'ї на Україну. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Франції Габріель Аттал ввечері, 24 грудня, оголосив про підвищення рівня терористичної загрози в країні до найвищого після подій, які сталися в росії.
 
 

 

Головне