Хотів підірвати Курахівську ТЕС: ДБР викрило правоохоронця-зрадника

Хотів підірвати Курахівську ТЕС: ДБР викрило правоохоронця-зрадника

Співробітники Держбюро розслідувань (ДБР) викрили колишнього співробітника українських правоохоронних органів, який разом зі спільником хотів підірвати Курахівську ТЕС на Донеччині. 

Про це інформує прес-служба відомства.

За даними слідства, чоловік перейшов на бік окупантів після захоплення частини Донецької області росією. 

“Підтримуючи ідею «руського міра», фігурант планував з використанням вибухівки пошкодити Курахівську ТЕС. Він завчасно приховав вибухові пристрої, боєприпаси та засоби ініціювання вибуху у спеціально облаштованому схроні недалеко від ТЕС, але на території, яка підконтрольна Україні”, - йдеться у повідомленні. 

Сам підрив мав здійснити його спільник. Злочинці узгоджували деталі теракту через месенджери. 

Затриманий колишній правоохоронець також долучався до здійснення фільтраційних заходів на одному з блок-постів на тій частині Донецької області, що перебуває під контролем російських загарбників. 

Чоловіку повідомили про підозру за статтями про держзраду та підготовку до вчинення диверсії. Колаборанту загрожує довічне перебування за ґратами.

Як писав "Ми-Україна" раніше, колишній президент Франції Франсуа Олланд переконаний, що російський диктатор Путін робить ставку на втому Заходу від підтримки України і згоду на сприятливе для росії завершення війни через переговори.

Головне